Programe

A ndihmon peshëngritja në humbjen e peshës?

Peshengritja.jpg

Kjo është një pyetje shumë e shpeshtë që në shumë raste edhe I shtyen mbrapa shumë femra kur duan të mirren me këtë. Cfar ndikimi ka peshëngritja në trupin tonë? A na bën me të vërtetë të zhvilluara deri në atë masë sa ne mund të dukemi si meshkuj? Këto dhe shumë pyetjeve të tjera […]

12 ushtrime për të përmirësuar qëndrimin tuaj të drejtë.

qendrimi i drejte.jpg

Pse është I rëndesishëm qëndrimi I drejtë? Të kesh qëndrim të drejtë ka rëndësi më shumë sesa të dukesh mirë. Ju ndihmon të zhvilloni forcë, fleksibilitet dhe ekuilibër në trupin tuaj. Të gjitha këto mund të çojnë në më pak dhimbje të muskujve dhe më shumë energji gjatë gjithë ditës. Qëndrimi i duhur gjithashtu zvogëlon […]

Yoga dhe përparsitë e saj

yoga dhe perparsite e saj

Yoga bën më shumë sesa djegien e kalorive dhe tonifikimin e muskujve. Është një stërvitje totale e trupit dhe mendjes, që kombinon forcimet dhe shtrirjet e pozitave me frymëmarrje të thellë dhe meditim ose relaksim. Ekzistojnë më shumë se 100 forma të ndryshme të yogas. Disa janë të shpejtë dhe intezive e të tjerët janë […]

Cikli i Karbohidrateve. Si dhe pse ta mbajmë këtë dietë?

cikli i karbihidrateve.jpg

Karbohidratet janë temë në shoqërinë tonë tash e një kohë të gjatë. Të mbashë dietën ketogjenike është e vështirë duke e ditur se do të duhet të jeni shumë strikt kur vie te përdorimi i tyre në ushqimin tuaj të përditshëm. Po çfarë është në të vërtetë cikli i karbohidrateve, si mund të funksionoj dhe […]

Ushtrime fitnesi për shtëpi

Ushtrime per shtepi

Ushtrimet e rregullta ofrojnën shumë benifite. Përmisojnë sistemin imunitar, forcojnë eshtrat dhe zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve të zemrës, diabetin e shumë sëmundje tjera që rrezikojnë jetët tona. Shumica prej nesh arsyetohemi se kemi punë dhe nuk kemi kohë të ushtrojmë. Mirëpo me një planifikim të mirë gjithmonë mund të gjejmë një copë kohe gjatë ditës […]

Si të humbim peshë?

Ide dhe truke për të nxitur djegien e dhjamit Pesha e madhe, përveq që nuk po duket mirë, ndikon keq edhe në shëndetin tonë. Po si t’ja bëjmë? Jo, lehtë nuk është dhe për shum njerëz duhet më shumë se ushtrimet për të hequr atë peshë të padëshiruar dhe për të arritur atë idealin e […]